Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eva Merkel är en förunderlig politiker , på många sätt och vis....


Undertecknad och Tysklands förbundskansler Eva Merkel - Samma integrationsfokus !

Undertecknad har , länge, hyst stor respekt för Tysklands förbundskansler Eva Merkel, trots att hon tillhör tyska CDU, ett höger-konservativt parti, hon har en stor öppenhet i sin politik, kan samarbeta över partigränser, bl a med de tyska socialdemokraterna , hon är inte, på något sätt, så stockkonservativ som sina manliga föregångare med CDU - medlemskap .
Nyligen var hon gästtalare hos CDU:s ungdomsförbund och uttalade då, bl a, följande (om Tysklands integrationspolitik) : "Vi måste sätta fokus på bra kunskaper i tyska språket för att invandrarna ska kunna fungera på vår arbetsmarknad !"
Det hör till saken att Tyskland har liknande integrationsproblematik som vi har, med mycket främlingskap, hög invandrararbetslöshet , dåliga tyskkunskaper bland invandrarna mm .
Undertecknad har ju predikat PRECIS SAMMA vad det beträffar Svenska Språket, att DET måste komma i fokus betydligt mer än tidigare, speciellt i grundskolan !
Naturligtvis kvarstår mycken annan problematik vad det beträffar integration, men det är en BRA början om våra nysvenskar kan svenska !
Bravo, Eva Merkel !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 282 gånger
Publicerad 2010-10-17 15:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag håller faktiskt med Angela Merkel i sak, även om jag anser att män ska leda nationer.
2010-10-19

  Mats Henricson
Fast, på skämt (från min sida).....
2010-10-17

  Mats Henricson
Snarare "Mats Mörker" , vi ska inte lasta Frau Merkel för att JAG använder henne i min "pillemariska propaganda".....
2010-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Angela Mörker.
2010-10-17

  Mats Henricson
Det är just sådana här artiklar som behövs i kampen mot Sd, vi MÅSTE "avväpna" dem med deras egen argumentation ! Den här artikeln (och flera tidigare) ÄR ett effektivt och framgångsrikt sätt att göra Sd "onödiga" i riksdagen. Hoppas att ni förstår vad jag avser ,ni som har samma grundinställning som jag, att Sverigedemokraterna MÅSTE göras till en beklämmande PARENTES i svensk politik !
2010-10-17

  Mats Henricson
Jag hoppas att Fredrik Reinfeldt kan lära sig ett och ett annat av Eva Merkel (som han,förmodligen, känner till ganska bra) . Då skulle svensk politik kunna förändras betydligt och konfrontationen mellan
socialdemokratin och moderaterna skulle kunna mildras eller skippas !
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska