Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bryr mig inte så mycket om vilket märke det är på kläderna, t ex .


Jag är ingen "märkesfetischist" !

Märkesjakten trollbinder Sverige . Hypnotiserade ungdomar, med barnbidraget i näven, springer omkring och jagar Adidas, Everest, Nike, "New York" och allt vad det heter. Ju dyrare det är ,ju bättre (tror dom !) . 500 kr för en skärmmössa, 1.500 för en vinterjacka ! Barnbidraget slut, punkt och slut ! Inga spel, inga matcher, kläder och skor SLUKAR allt . Märkeslösa eller "okända" märken är INTET värda, de kan slängas på tippen ! FÖRAKTET för de "vanliga" skorna och kläderna är GRÄNSLÖST !
VART är världen på väg ?
JAG har, aldrig, BRYTT mig , inte i vuxen ålder, OK, i min ungdom hade jag en period då jag ville "hänga med" . Det blev väl en och annan "LEE-jacka" eller ett par "WRANGLER-jeans" (som var mode då), men aldrig den "orgie" som dagens föräldrar MÅSTE leva med ! Dessutom är barnen/ungdomarna inte ens "rädda om" sina "klenoder", VAD är ett skohorn för något ?
Jag har också, under årens lopp, kunnat konstatera att "kvalitetsskillnaden" mellan dessa "exklusiva" märken och de "vanliga" , "föraktade" och enkla motsvarigheterna är, närmast, OBEFINTLIG ! Dessa dyra skor eller kläder håller INTE längre än de som kostade HÄLFTEN eller mindre ! Och när man kollar om "tillverkningslandet" så upptäcker man att ett par svindyra joggingskor (typ:800 kr !) av märket Nike, mycket väl kan vara tillverkade i Thailand ! Kanske rentav av en barnarbetare (med slavlön) ,VAD vet jag ?

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 306 gånger
Publicerad 2010-10-20 09:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Märk-sismen.
En vidrig ideologi.
Grupptrycket är hårt och profitörerna ännu hårdare.
Hela tiden ska vi pådyvlas strunt vi egentligen inte behöver.
2010-10-21

  Strumpminister
Ungdomar, vilka är det? Vilka syftar du på med ungdomar? Jag är tretton och därmed räknas nog jag som ungdom. Så vad har jag att säga om saken?

Grupptryck, rädslan för att vara annorlunda, för att inte passa in. De som inte har självförtroendet faller direkt för grupptrycket, och då är då som märkeskläder kommer in i bilden. Och så klart är det coolt att trotsa sina föräldrars regler, och hur coolt är det i klasskamraternas ögon att gå omkring i samma skor i ett halvår?

Men inte alla ungdomar är så, jag har aldrig känt behovet av att se ut som alla andra. Det finns många ungdomar som inte gör det. Bara det att alla de som håller på med märkestjaffset uppmärksammans mycket mera.

Man hade lika gärna kunnat skriva en text om hur vuxna missbrukar och förstör samhället. Vaddå vuxna, alla håller inte på så.

Texten var bra, men du kanske borde tänka mer på att det finns många ungdomar som inte gör så.

Nu skrev jag en lång kommentar, men hoppas att jag förmedlade det budskapet jag ville få fram.
2010-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska