Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅRSTIDERNAS 4 RYTMER






I den skrivandes stund finns inga regler eller förbjudna ord
mitt hjärta bjuder på min verbala framtoning

att skriva är att göra min dag fullständigt komplett att då få
lätta mitt hjärta vad det bär på just bara då

höstmörkret har även drabbat mig och kylan biter tag i min
frusna kropp och min jag kräver mera kläder

i höstmörkrets råa fukt och bladen som klibbar sig fast på
marken får mig att känna en dysterkänsla

nu är hösten här klar och kall och fuktig och naken ser jag
träden skalas av dag för dag

i mitt själsliga väsen råder tyngd och trötthet kan jag bara
få vila lite till sova några timmar till

då kanske jag vaknar ur den djupa höstsömnen och klär mig
varmt och välkomnar höstens ankomst

med öppna armar och längtan till vinterns vita snö och pudriga
vägar och knarr under skor

nu är moder jord under återhämtning åter igen hon fäll-er sina
tårar med regn och låter löven rämma mark

jag vill gå i takt med årstidernas skiftningar och se dom förvandlas
från höst till vinter och vår till sommar




Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-20 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen