Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns, tro mig.... Ska försöka exemplifiera det nedan ( fast "in extremum")


Politikerspråket (1)!

Fredrik Reinfeldt blir tillfrågad om vad han har att erbjuda de långtidsarbetslösa......
Reinfeldt: "Blod, svett och tårar !" Eh, jag skoja´, allvarligt, genom ett flertal bidrag till våra vänner arbetsGIVARNA så ser vi, i alla fall, till ,att de har GRATIS arbetskraft ett tag, staten betalar ju lönerna åt, t ex ungdomar som de anställer under viss tid. Sedan får ju ungdomarna sparken, men de kan ju börja om på ett annat ställe då !
Vi GÖDER ju många arbetsGIVARE med många MILJARDER kronor ! Jag anser att denna variant är ett alldeles UTMÄRKT sätt att visa på att vi ,till hundra procent , STÖDER vårt kära näringsliv ! Precis samma metoder ska vi genomföra för ALLA långtidsarbetslösa framöver ! Det ser ju ,också, JÄTTEBRA ut i arbetslöshetsstatistiken , "de gratisanställda" är ju ,faktiskt, INTE arbetslösa under denna tid !


Maud Olofsson får frågan om kärnkraftens livslängd och varför hon kör över nedläggningsbeslutet (från 1980)
"Maudan": Kört över ? Jag har, ALDRIG, kört över någon ! Kraften i en äppelkärna är någonting helt fantastiskt ! DÄRFÖR har jag , i samråd med skolminister Björklund,
lagstadgat att ALLA grundskolelever MÅSTE äta minst två äpplen per dag !
Jaså, DEN kärnkraften ! Jaha, den har vi tillsatt en ny utredning om så den är bara påbörjad, jag sitter INTE med i utredningen, personligen, så jag vet INTE , hur långt den har kommit !


Återkommer med fler exempel....




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-20 19:17



Bookmark and Share


  ULJO
Bra exempel på varför det var ett milyckande att ge alliansen förnyat förtroende.
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska