Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldkant i livspusslet, dagbok en undodag

alla har en stund på jorden
även om vi tappar fotfästet
Lyssna in stunden
i din andning
var bara med dig själv

en undo-dag
eller en hopparuntdag

det är upp till dig
ingen annans ansvar

När du ser
att du alltid varit ensam
blir det smärtsamt

De som stod närmast
hade nog med sig själva

De mönster
du hade krav på
utifrån
verkar sitta hårdast
Vara mest osynliga

Kanske är de inte dina
bara den plats
som då fanns ledig
att vara på
inte inristat i sten

Lyssna på andra
Det du reagerar på
är viktigt för dig

Du ska inte behöva
curla en annan
som man vill vara jämlik
Verbalt praktiskt

Alla behöver plats
för tröst
Att duga som de är

För mycket tröstbehov
blir inte heller jämlikt

Däremot om man bestämmer
att turas om
Är öppen under hela resan
så mycket tygen håller
Kan det bli
ett liv som fortgår
i all oändlighet
uppför trappan
med alla regnbågens färger




Fri vers av Kim VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-21 12:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här du!
Den skulle du kunna vinna en tävling med!
Vilken suverän text!
Den blir en levnadsregel för mig, iaf :)
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP