Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första snön föll i natt

Det gör mig ont
att se alla knoppar frysa
även inne i värmen
ger de upp

De som haft frihet
kan inte finna sig tillrätta

Undrar hur löven känner
att plötsligt få ett iskallt
hölje som tynger ned grenarna

Myrorna har redan bäddat in sig
har ja förstått
de är ju överlevare miljontals år
längre än oss

I öknen såg jag deras snillrika system
De byggde en luftventil in
och en ut
i sin kraterliknande hus
med gångar under

Ja tänkte direkt
de små är mycket smartare
än oss

Min granne som inte längre finns
på jordytan
sprutade varje dag
på de pyttesmå myrorna
emellan uteplatsens plattor
gift enligt konstens alla regler
hjälpte föga

Själv tycker jag de har liksom rätt
att finnas till de också
Kanske är det vad de uppsnappar
De brukar med milda tag
Hålla sig där jag tycker
att det funkar

Ja hur kan så mycket
fighter samlas
i en så pytteliten typ
Det impar nästan mest




Fri vers av Kim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-22 11:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi är en ganska
ömtålig art
egentligen
2010-10-24

  Jaseph
En härlig betraktelse ur myrperspektiv...
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP