Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nyhetsuppläsn idag fick mig på fall


Så tungt kan inte se det framför mig

När unga killar binder fast en annan
på gympan för att mobba
och sen filmar
när han försöker hänga sig

Då tycker jag det är dags att vakna
och inte bara babbla i toppen
av de som styr

Hemma i varje familj
Något har blivit fel i de stackars barnen
De vet inte hur det är att leva
Idoldyrkan och mobbning på rad
har blivit en naturlig del i deras liv

Det som ska häftas vid känslor
har fått en massa små kulhål
Något i botten måste göras om
eller annorlunda

Alla ska ha rätt till ett liv
Ingen ska varken beskjutas mobbas

Tror de att allt som filmas
inte är verkligt
eller vill de bara synas höras
i ett samhälle som inte har tid
för riktig sann aktivitet tillsammans
med föräldrar som också
ställer krav

Inte bara gömmer sig
i sina tunnelseende statuskarriärer
Droger eller kamp för den lilla tillvaron
som ska räcka till för alla

Och det gör den
om julklapparna vore lite mindre
givandet handlade om annat än
dåligt samvete

Vi kan inte köpa oss fria i världen
så länge vi dödar känslor
hos den nya generationen




Fri vers av Kim VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-22 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man får det samhälle
man förtjänar
och monstren, barnen,
dem har vi själva skapat
och format
eller lämnat att växa vilt
Kanske en ny rörelse:
Våga Vara Förälder
2010-10-24

  Ola Rydberg
Ja fy jag läste det ochså
det är så att man både tappar
hakan och mår illa
vart är det på väg ?
bra att du belyste detta !
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP