Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En utdöd metafor

Som en trasig LP-skiva
som fastnar i samma spår
som en utdöd metafor
som kräver en fotnot för att förstås

Som smutsen i hörnet
som aldrig riktigt går att tvätta bort
som en solkig soffa utan komfort
som ingen riktigt vill sitta i

Som en skalad apelsin
utan innanmätet kvar
som en ficka fylld med var
mer irriterande än farlig

som en spya
på en offentlig toalett
som en felaktigt påklistrad etikett
som minner om en svunnen inflation

som en sprucken servis
som kan brukas, fast man inte vill
som en uppfiskad undanslängd sill
som sprider sin stank i solen

som en sliten, tråkig klyscha
som använts av för många
som tal som är för långa
och plågar, tråkar, skämmer ut

som en som ingen vill ha
men någon måste stå ut med
som en dörr som är för sned
och inte riktigt passar i karmen

Som en ganska medioker dikt
utan riktigt uttänkt poäng
med inkonsekvent rim utan vikt
och utan något egentligt slut




Fri vers av yoakimu
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-26 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu