Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så var det då, ända tills det började gå illa för fuhrern...


"Svenskt trettiotal - Hitler på mångas nattduksbord.."

DÅ minsann, plockades porträttet av Hitler bort.... NU 2010 börjar samma krypande och obehagliga känsla spridas bland många av oss , samhällets högervridning ,rent politiskt, med dess konsekvenser i det senaste valet, plus skotten i Malmö och oron i många av miljonprogrammens områden......
Jag var ,förståss, inte med på 30-talet , men många äldre arbetskamrater berättade om nazisternas demonstrationer, arbetslägren i Norrland (för de alltför vänstersinnade),eftergifterna som gavs till Hitlertyskland :"Hitlertågen" mellan ockuperade Norge ,över norra Sverige och till Finland, den fortsatta malmexporten till det krigförande Hitlertyskland mm mm
Samma iskalla vindar blåser över vårt land just nu , vi måste försöka stoppa denna utveckling mot rasism och främlingshat som ,nästan, står i farstun.....

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-28 14:04



Bookmark and Share


  Mats Henricson
.sedan denna skrevs har ju Breivikdådet YTTERLIGARE förstärkt min övertygelse om att den svulst på samhällskroppen som kallas rasism och främlingfientlighet MÅSTE elimineras !
2012-04-20

  LeeJasmine Livredd
Jag är stolt över att vara judinna, och är inte rädd för denna låtsas-antisemitism som utspelar sig i dagsläget. Allt handlar om att människan måste hata, men är man rak i ryggen så blir de skakade.
2010-10-29

  ULJO
De iskalla vindarna som blåser över vårt land, hade vi kunnat förhindra vid valet den 19 september. Men vi tog inte chansen, istället lät vi förtryckarna sitta kvar och få utökat mandat ytterligare fyra år. Vi har nu fyra år på oss att ändra vår inställning. Vill vi att klyftorna ska öka mer och mer eller vill vi gå tillbaka till folkhemsidealet med trygghet och välfärd för alla.
2010-10-29

  peter markurth
MAN MÅSTE SLÅ TILLBAKA, HÅRT O SKONINGSLÖST

den obehagskänslan får ej slå rot i mäniskors hjärtan=rädslan, de som vet må kämpa, upplysa, aldrig ge upp
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska