Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många ifrågasätter mitt "eviga och ideologiskt färgade trumpetande" här på Poeter.se, med denna skriftställning vill jag förklara mig....


Varför framhärdar man i sina syften ?

Varför skriver man ?
Och om vad vill man skriva ?

Centrala spörsmål..

När man känner att mycket av det
man själv tror på (och vill ha genomfört)
är sidsteppat och får för mycket stryk,
då reagerar man (i alla fall jag) genom att,
på alla upptänkliga sätt och med alla de
resurser man har, intellektuella och känslomässiga,
driva dessa ämnen och det blir som ett "uppdrag"
(vem som är "uppdragsgivaren", ja, det vet jag inte,
det är väl en "inre,okänd ,Kraft" ,eller nå´t sån´t !?) !

För mig personligen är detta huvudanledningen
(och har så varit i snart fyra decennier).
Drivkraften för mig , är (och har,alltid, varit) att
andra människor reagerar på det jag skriver !
Konstruktiv kritik är, alltid, välkommen , det utgör en
ständig stimulans och utvecklar mig själv personligen !
Skickliga opponenter är det bästa av allt, det är, alltid,
en utmaning, man får möjlighet att finslipa sin
argumentation och inse sina egna svagheter
(för att ,sedan ,förbättra dem !) .

Men utan ett slutmål för det man skriver om
så blev det hela väldigt påvert ! Man måste ha
detta inför sina ögon hela tiden , i alla fall när
man är ute på "den ideologiska stigen" !
Att man,sedan, understundom, totalt överger
allt vad ideologi och seriöst tänkande heter, och
bara "blajar" lite eller "experimenterar ,mer eller mindre,
huvudlöst" , det blir som en slags "verbal semestertripp",
då handlar det om ren avkoppling......

---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-30 11:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den Upplysta Stigen...

Min poesi uttrycker vad jag har i mitt hjärta. Jesus bor där. En massa känslor bor där. Så allt det kommer fram.
Jag sitter inte hemma i poetkammaren och planerar allt i minsta detalj.
Inspirationen kommer över mig och då skriver jag.
2010-10-30

  aol
en bra förklaring av en riktig kämpe,
2010-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska