Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SADISTEN

Min kära vän,

du är hos lilla mig aktad som
en sadist av rang, och om
du ursäktar, så har jag
ett spörsmål; så var god och tag

och observera en situation
där utövandet av "den sanna tron"
blir ett exempel på en tvist
mellan Gud och Antikrist:

Så, en liten grupp av de mina
(odiosa sunt nomina)
har en liten osund vana
för lika taktfast som Jordens bana

kring solen så går de till
kyrkan varje söndag, då de vill
rena sina själar, be
sina "Satana, vade retro me!"

Men nu är det så
att Satan inte viker sig, för på
predikstolen står han i
hög person och tar i

för allt han kan och predikar om
fader, son och helig ande om
vartannat; men en annan låt
spelas bakom stängda dörrar: kåt

som en bock med djävulshorn,
uppe i kyrkans torn,
bland klockor, ljus och krucifix,
så ägnar han sig åt en mix

av sex, droger, sodomism,
mord, synd och satanism:
överallt finns hans utlösta säd
till åminnelse av var gräslig räd.

En sak kan man dock
säga till hans försvar, och
det är att hos honom är alla lika:
han tar gamla-unga, fattiga-rika

och lämnar inga hål
outforskade - det är hans mål
att skända allt som skändas kan...
men nu nog om denne man:

tag åter i tanken; den grupp
jag kallade mina: den trupp
som varje söndag marscherar
till korset och citerar

gamla texter och annat trams
om Jakob, Isak och Abrahams
övriga ättlingar. Jag tror
jag spyr på allt, käre bror,

likt valfisken som vräkte upp
Jona... men hör upp!
Här kommer min fråga
sedan ska jag inte plåga

dig längre med frågor på en stund:
om de mina lyssnar till den svarta hund
som står i altaret, och får
hans välsignelse, hur går

det då med själen?
När Satan väl fyllt kärlen
med sina ord, blir han då
en "spiritus rektor" som lättsamt på tå

dansar bort vid tidens slut,
med hela gruppen i en knut
av sammanbundna händer,
ned till de mörka länder...

... där den gode Dante en gång
följde Vergilius ner, i sång på sång?
... där Belzebub själv och andra monster
ständigt hittar på nya sadistiska konster?

Konkret är väl frågan:
när Gud fader står ovan
en som domare på domens dag,
och ska döma en efter någon helig lag,

förlåter han den som i idioti
följt Satan själv? Och i
sådana fall: var står vi
som fullt medvetet älskar sodomi -

vi som är fullt medvetna om
ondskan i världen, och om
så är fallet bryr jag mig ej
om himlen längre - för om du frågar mig:

hellre ett helvete med kloka djävlar
än idiotiska änglar som i naivitet tävlar!
Dessa fånar som i livet lurats av Satan,
en svart hund som sprang ut på gatan.




Bunden vers (Rim) av Faustus
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-01 21:34



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Välrimmade satansverser
med sting och sarkasm
Även om jag är en naiv (inte ängel)
sanningsälskare så gillade
jag dina rader. :-)
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Faustus