Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivit 2010-06-03, lite politisk satir eller nåt sådant


Hur mycket skatt tåler vi

Nu har min hosta snart lämnat min vackra kropp och ett nytt fenomen har inträffat till hustruns stor glädje, jag håller på att tappa rösten. Tur inte rödisarna infört skatt på tappade röster. De hade däremot fåt mycket skatt om en hostskatt införts.

Nu är tågmästaren på spåret igen, eller så håller han kanske på att spåra ur. Kan undras om alla trådarna i hjärnan är rätt kopplade eller kanske är han felväxlad. Nu vill denne man införa en skatt på handel med eller innehav av aktier som ett sätt att ta in den nya "skatt på förmögna" som de rödgröna vill införa om de vinner valet i höst. Minnet på denna man är ganska kort eller så är han felväxlad, 1987 hade vi den så kallade valpskatten, som var skatt på handel med värdepapper. Denna skatt avskaffades 1990 för vinnare var inte den pengahungriga staten utan utländska börsoperatörer.

Den rödgröna röran med tågmästaren tror tydligen på fullaste allvar att det skapas jobb i Sverige om kapitalet flyttar utomlands. Inte vill väl röran hjälpa till att skapa fler arbetstillfällen i Köpenhamn eller i Berlin. Snart är det väl dags införa skatt på talang, då skulle herr Lars Ohly slippa skatt helt.

Jag tror att våra politiker går omkring och fundera på vem man skall ta pengarna ifrån nästa gång utan att det är stöld. Några förslag skall de få helt gratis. Alliansskatt kanske vore något där man får betala skatt om man har tillgångar över en viss procent om man röstar på Alliansen, eller en mansskatt så att FI kommer in i riksdagen. Men varför gör de inte som på elräkningen tar skatt på skatten. Snart får vi säkert betala en skatt för att vi har lån på en bank - en viss procent på lånesumman.

MP kallar Alliansens skolpolitik för flummig, det är så roligt att det borde vara med i någon sommarrevy, kanske i Kävlinge. MP sitter ibland maskrosorna och dricker rödtjut, till gröngräset har de anlänt i cykelkaravaner för de enda utsläpp som kommer från en cykel är från den delen som man har på sadeln. Förmodligen har de ett ekologiskt friår där någon där uppe sätter in pengarna på kontot var månad, förmodligen tänker de inte på de gamla grekerna, där tog tydligen pengarna slut eftersom skatteintäkterna var mindre än utgifterna som var i form av olika bidrag. Flummigt jo jag tackar.

Nu ska jag ta en flummig stund framför TV:en och kolla någon bra film, får först kolla så ingen tar skatt för jag tittar på den.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-04 18:43



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
Minns du hundskattemärket?
2010-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson