Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma; min förebild



Mamma

Den senaste tiden har jag tänkt
mycket över vem du är
på hur du är och din inställning till livet

Det senaste har jag tänkt mycket på hur du
som min mamma format mig
Hur starkt präglad jag är av din påverkan på mig
vad jag genom livet lärt mig av dig

Du har lärt mig mamma
att respektera och vara ödmjuk inför människan

Du har lärt mig att inte döma en annan person

Du har lärt mig att det finns orättvisor i världen
som inte bör accepteras

Du har lärt mig vara stark
att stå på mig
att göra min röst hörd

Jag är så stolt över dig vackra mamma
Aldrig hade jag kunnat önska mig en bättre förebild än du


Min vrede
min sorg
min lycka och glädje
all har du bemött.

Genom min och mina systrars uppväxt
men även idag har du visat oss en ödmjukhet
och öm kärlek

I dessa sjukdomstider
kanske det inte är underligt att man funderar
livet ställs på spel och påminner om våran dödlighet

Inget vara för evigt.
Min mamma kan tas ifrån mig.

Jag är så rädd att förlora dig mamma
jag behöver dig
fortfarande
alltid

Jag ska kämpa för dig mamma
Jag behöver ingenting
natt och dag ska jag kämpa för dig
med allt som krävs av mig

Du har mycket liv kvar i dig mamma
jag ska ta emot dig
lyfta upp dig

Jag ska göra allt för att finnas vid din sida mamma
som du har funnits vid min

Jag ska vara stark för dig mamma
du har lärt mig hur




Prosa av Postgård
Läst 9680 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-15 20:54



Bookmark and Share


  filosofian
Oj vad fin, vacker!!
2011-03-07

  sebbe76
...berör mig..:)
2011-02-09

  lisa"puzzle"svensson
Åh, känner igen!
Underbara mamma
2010-10-22

  yta
Jag fick aldrig en sån mamma som du men hade jag önskat så hade jag kunnat skriva så om min mamma.
Så vacker text och den berör mig Tack.
2010-10-12

  Anna*
Väldigt vackert om en mamma som har lyckats vara en förebild! Berörande på många plan! ♥
2010-10-08

  Lars E Jönsson
Bokmärkt i min hjärna och dator. TACK
2010-10-07

  Lars E Jönsson
Oj......det var en stark text.......vad står bakom dessa ord får vi sväva i ovisshet om.......*Ros* känner igen
2010-10-07

  Line W
Så otroligt vackert uttryckt! Jag ryser av välbehag när jag läser de sista raderna "Jag ska vara stark för dig mamma, du har lärt mig hur" Tack och applåder!!
2010-09-06

  Tobias Hedlund
begrundan
som i mod
att vara älskad
genom livet
2010-09-04

  Robert W
det är svårt med sådana här texter tycker jag. man vill säga så mycket, samtidigt blir det för personligt och ganska generiskt, lite intetsägande - det finns egentligen ingenting som någon annan än du (och ja, din mamma också förstås) får ut av att läsa det här.

samtidigt berörs jag ändå. och jag var tvungen att tänka ett tag innan jag förstod varför den gick så djupt på mig innan jag förstod; jag vill ju också skriva såhär till min mamma. ja, så är det.
så enkelt egentligen.
2010-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Postgård
Postgård

Mina favoriter
Sotare
I mig