Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten skriven i maj 2010 några månader innan valet


Mina röda solglasögon

Jag funderar på att konvertera till v-miljö-sossepartist eller som man i modern reklam skulle säga VMS, ”väck med skiten”. Kunde den heliga Birgitta konvertera kan väl jag. Jag har ännu inte gjort det men funderar starkt på det. Den röda försynte Sahlin har lovat bota arbetslösheten genom satsningar på den offentliga sektorn och skattehöjningar.

Nu vet jag hur det kommer att gå till, detta är rent geniallt, Nobelprisklass. Man anställer en djädra massa på skatteverket som sedan åker hem till folk som inte betalt skatt, och ser till så de betalar. Kan man betala med kort eller är det kontanter som gäller?

Jag fullkomligt älskar dessa fyra människor, de är så miljöriktigt klädda, slips vet de inte hur det stavas än mindre hur slipsen ser ut. Nu skall de modernisera samhället genom att alla skall betala mer och speciellt de som är förmögna. Hur deras tankar sedan går ihop med verkligheten vet förmodligen bara de själv. Tänk detta att alla skall garanteras heltidsjobb, man skall lagstifta om detta. Har dessa ”träsktomtar” med en röd konduktör som bär en "kjesarinna" i en påvestol lagt sina hjärnor på månen. Tänkt på vilket koas det blir på våra arbetsplatser när alla som inte har heltid skall ha heltid. Tänk om man inte vill ha heltid utan bara jobba halvtid? Förslaget verkar gjort av en halvtidare.

Jag har ett förslag till de rödgröna som vill lagstifta om allt i våra liv. Kan undra vad vi skall ha våra hjärnor till. Lagstifta bort MP i välfärdens tecken och ta samtidigt de andra också så jag får ett lugnt liv som fritidsforskare.

Tacka vet jag att bli äldre i Danmark och bo på pensionärshem, där sätter de människan i centrum. Man får själv beställa och ta mat, man får dricka snaps, öl till maten, man får röka om man vill, ha mobil och Internet. I Sverige bestämmer staten att man inte får någonting inte ens ta maten själv, mobil och Internet är inte att tänka på, hur skulle det se ut om man höll kontakt med nära och kära. Tror hellre jag konvertera till Dansk än till en rödgrön ”träsktomte”. Det verkar vara ett roligare liv over there som fritidforskare.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-04 18:50



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
Finns sådana alternativ så kanske jag akkurat skulle konvertera till Norge!
2010-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson