Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten skriven i maj 2010 då det var kallt som bara den


Sköna maj och politik

Jag skulle vilja ha tag i Johan Ludvig Runeberg, har sökt honom på Hitta.se men han finns inte och det är nog tur för honom. Det var nämligen han som skrev ”Sköna maj välkommen” Vet inte hur denna månad var på 1800 talet då denna man levde i Finland, får väl hoppas det var varmare än i dessa majdagar. För inte kan vi med berått mod säga att maj är skön just nu. Aldrig har väl ordet majbrasa passat så bra.

Min brevlåda hemma överfylls av alla dessa reklamblad, som man i och för sig kunde gjort en majbrasa av för att få upp värmen. Det papperslösa samhället är nog långt borta när det läggs så mycket reklam i min brevlåda. Nu mera har vi reklam överallt i brevlådan i tv:en i radion i en aldrig sinande ström. Men åter till alla de papper som hamnar i min brevlåda, vem tror ni får betala dem, ja inte gör företaget det utan det får vi konsumenter så klart göra. Företagen bedriver ingen välgörenhet utan någon får betala notan. Dessutom är dessa papper inte så bra att elda upp i min kamin då de rycker så förfärligt.

Nu verkar det snart vara färdigt i Grekland, undras om de rödgröna studera hur det går med ett land och folk där man betalar ut pengar i massor till alla offentliganställda. Hörde på radion att pensionsåldern var 58 år och dessutom generös, jo jag tackar, men någon måste till slut betala krediten. Men rodgrönt lyssnar inte på det.

Bara lite kuriosa: i nästan fyra år har de rödgröna skällt ut regeringen för jobbskatteavdraget. Nu när man lägger sin budget är jobbskatteavdraget i stort sett kvar, helt plötsligt accepterar man det. Herrejösses säger jag. I morgon kommer jag hålla värmen i regnet som driver in över oss för barnbarnet skall passas och han sysselsätter en så man blir varm. Den barnpassningen klassas nog inte under svartjobb eller går under rutavdrag. Den är skattefri men inte skrattfri.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 152 gånger
Publicerad 2010-11-04 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson