Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden skrevs april 2010


1800 talet närmar sig

Snart börjar affärer med hästtransporter att dyka upp på Center Syd,(affärs centrum) taxibilarna försvinner och ersätts med rickshaw. Det är så de rödgröna tänkt lösa arbetslösheten alla blir miljövänliga cykeltrampare av en rickshaw. Tungt att cykla upp för Löddebacken med fyra fullvuxna där bak. Kanske taxi ändå är bättre om någon har råd åka efter ”rörans” bensinskattehöjning? Kanske taxitåg som kör med hög hastighet är framtiden.

Cykelhandlaren i Lödde kan snart utöka sin verksamhet och bilförsäljarna kan slå igen, på ett typiskt rödgrönt sätt kommer nu ”röran” med ännu ett skattehöjande löfte - bensinskatten skall höjas. Ett löfte som i vanlig korrekt politisk ordning skall utredas. Förmögenhetsskatten skall åter införas om ”röran” vinner valet. Visst underhållningsvärde finns det i denna skatt då den troligen döps om till ”skatt på förmögna”. Frågan är bara hur skadlig denna skatt blir. När man är förmögen kan du som läsare fundera på.

I politiken är cirkusen i full gång dygnet runt, här ändrar man sin åsikt bara för att få ha makten. MP var tidigare varit bestämda motståndare till förmögenhetsskatten. Att nu höra MPs ekonomiska talesman, som för övrigt är en kvinna, slingra sig med en massa politiska floskler som ingen människa ändå tror på är bara pinsamt.

Alla löften som de rödgröna kommer med innebär att skatten skall höjas för inte står det väl en sedelpress i Lödde någonstans och spottar ut nya sedlar. Jag funderar förtvivlat med min gamla hjärna på denna lilla sak: vem skall betala alla deras löften? Pengarna finns inte så då blir det till att höja skatter och åter höja skatter.

Kanske man borde döpa om den rödgröna röran till sikta mot stjärnorna, för det är precis det de gör. Undrar vilken stjärna de siktar mot?. De har i varje fall gått vidare till den stora finalen i september. Då avgör svenska folket om 1800-talet närmar sig.

Någon som vet om man behöver bygglov för att bygga ett stall och vart vänder granarna sig när det börja lukta i kvarteret av spillning från hästarna?




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-04 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson