Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite rimmade tankar




Välfärd

Vi stänger in oss bakom höga staket
och hur grannen lever vi inte vet

Vi mumsar och äter oss alltid mätta först
och blundar för att tusenden dör av törst

Vi fylls av höstens välfärddsdysterhet
och låtsas att vi inget om orättvisor vet

Vi nickar och tänker att vi har det underbart
och inser inte att slutet kommer snart

YM Bohman  -10

 




Bunden vers (Rim) av Njord
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-04 21:26



Bookmark and Share


  Miss Mod
Vi skyddar oss, vi kanske kan få det?
2010-11-20

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Bra skriven och rimmad samhällskritik.
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER