Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ser dem varje sommar


Sten på sten i Stalon

Den lilla stenen vann över den stora
för 10000 år sedan.
Inlandsisen släppte av dem
när den smältande
drog sig norrut.
De ser ut som en knubbig valmor
med sin lilla unge på ryggen.
I stället för havstulpaner
ser man lavar på stenytan.
Havet omkring är grönt
av hjortronblad och ormbunkar.
Några röda och gula bär
lyser upp.




Prosa av Lars Svedin VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2010-11-04 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP