Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av dessa hemska koncentrationsläger under hitlertiden, var där under 70-talet, som turist....


Dachau !

Bilderna !
i muséet

Utmärglade barn
högar med kroppar
benrester, tänder(!)
gaskamrarna !

Gråt från israeliska
turister
de klarade inte
anblicken
när de såg de
hemska bilderna

Barackerna
kläderna ,smutsiga
och trasiga

Här dog många hundratusentals
deras "brott" , de var judar,
homosexuella, romer, vänsterpolitiker.
Dessa fick inte finnas i "Tredje Riket"

Vi får ,ALDRIG, glömma !

Det får, ALDRIG, hända igen !

Det slutade för 65 år sedan........

---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 505 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-05 15:48



Bookmark and Share


    Scribble
TOURIST I DACHAU

Vårdnadsbetygelser
ödmjukhet
djup respekt

Ser du tåget
som spiller ut mänskligheten
till kommandon av SS
"Koffer abstellen, antreten,
aufstellen, abmarschieren..."

Hör du
från långt håll svagt hörbar ljud
som blir starkare på vägen...

Framme vid lägret
en enformig smärtsam klagosång
Komandon av SS
"los, arbeiten, schneller, aufstehen,
tiefer graben, Schnautze halten..."

Ser du
svältande varelser i randiga
pyjamasar, hunger, dödsångest
trängsel i baracker...

Känner du lukten
svett, piss, avföring, spyor,
rök från de som nyligen var...


Inga bilder kan förtydliga
hur det var !...

Skriv om det igen,
VI FÅR ALDRIG GLÖMMA !
2010-11-06

  Connie
Finns det humor i koncentrationsläger? Ja det har i alla fall skrivit en bok som heter "Skratta eller gråta : humor i koncentrationsläger" av Bertil Neuman. Läs den..

Kan någon som inte utsattes för de fruktansvärda lägervistelserna förstå vad som hände där? En tabubelagd kombination med angelägna vinklar.
2010-11-05

    ej medlem längre
Med viss skräck vill jag påstå att det är på väg att hända här och nu! De som utrotas nu är alla som faller ur "ramen" för vårt sk.trygghetssystem-läs arbetslösa och/eller långtidssjuka!

Nej-vi får inte acceptera den krypande ondskan!
2010-11-05

  aol
jag var på teresienstat, ohyggligt att se att förstå
2010-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Min är att provocera sådana som ställer frågor av den typen.
2010-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Glöm heller aldrig de serber som dog i kroatiska koncentrationsläger under samma tidsepok.
Av någon anledning har massmedia sopat detta under mattan.
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska