Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta skrevs 2008 och kanske är lika aktuell i dag


Är cykeln framtiden?


Nu börjar politikerna snacka om höjd bensinskatt. I framtiden, när nu framtiden inträffar, tror några spåmän att bensinen kommer att kosta 22 kr litern. Undras om de är lika duktiga på att spå som meteorologerna för de har inte mycket rätt, fel på sumpen kanske. Det är i framtiden inte meningen vi skall åka någonstans överhuvudtaget, vem sa att Berlinmuren var riven.

Plötsligt är klimatet det enda som gäller, vi skall betala för allt vi släpper ut, när blir det skatt på det vi "skiter" ut när vi går på toa. Eller räknas detta inte in i utsläppsrätterna. Man kanske kan bli rik genom att sälja lite utsläppsrätter från familjen. How nows.

Vi räddar inte bara jorden enligt politikerna och spåmännen, vi låser också in våra barn i sina länder eftersom ingen kan åka någonstans utan en cykel. Då kan vi klara oss på Svenskan eftersom vi inte behöver lära oss språk, vi har nämligen i framtiden ingen nytta av språken. Vi kommer ingen stans.

Riv Öresundbron den har gjort sitt. Får väl skaffa en tandemcykel som kan dra min husvagn.

God natt jord, snart är cykeln här.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-06 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson