Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem sätter dagordningen

Titeln är så underfundig att man får tänka efter en god stund, läser du detta fredagen den 13 så fattar du ingenting men eftersom du läser det nu så fattar du att det inte är fredagen den 13 och då fattar du säker något.

Vem har hittat på vad alla dagar skall heta, vilken Kalle-Nisse har kommit på alla dessa dagars namn. Något Nobelpris fick denna kluriga varelse inte. Varför döpte man inte dagarna till kyrkdagen, gladdagen, kanelbullsdagen, positivadagen osv. Då hade vi inte haft alla dessa tråkiga namn vi har på våra dagar.

Vem har egentligen bestämt i vilken ordning de skall komma. Varför kommer inte fredag före torsdag, va bra det skulle vara då hade vi haft två lördagar. Om tisdagen lagt sig före måndagen hade vi aldrig haft måndagssjukan. Povel Ramels låt måndagsmorgon hade haft en annan text "För de är måndag morgon och mitt huvud känns så tung" passar inte in efter en tisdag, för vem i vår värld festar en jobbedag så man är tung i huvudet dagen efter.

Nu fattar någon säkert titeln och fundera över framtiden som rubrikforskare.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-06 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson