Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur korkad får man vara...eller? (dilemma)

 

Min yngsta dotter var på fest igår (maskerad, hon var utklädd till kines) i Trångsund där hon hittar mycket dåligt. Hon drack sprit, vilket hon inte tål (ligger kanske i släkten) och mycket riktigt blev hon full, för full.

Sedan kysste hon en kille på festen fast hon har sällskap varpå en tjej blev sur på henne. Hon blev ledsen och trött och ville bara hem och drog därför iväg för att åka nästa tåg hem. Men som sagt var, så hittar hon inte i Trångsund och lyckades gå åt fel håll. Hon gick och gick och kom förmodligen bara mer och mer fel och längre och längre in i skogen.

Bilden är alltså att en ung tjej går omkring (utklädd till kines) ensam i skogen gråter och är full.

Då stannar en bil, en van, med ett grabbgäng och säger att de skall skjutsa henne till stationen. Hon hoppar in i bilen.

Hur

korkad

får

man

bli

????????????????????

Men, det finns faktiskt många schyssta killar (den omhändertagande sorten) som gör det som de ska i en sådan här situation, de kör henne till stationen, inget annat.

Från hela mitt modershjärta vill jag rikta ett stort stort varmt tack till dessa grabbar. Det finns hopp för mänskligheten ändå.

Sedan kommer frågan om det (med tanke på utgången) var rätt eller fel av henne att hoppa in i bilen? Den första tanken är ju att så gör man inte, så gör man helt enkelt inte, så korkad får man inte vara.

Men

tänk om hon inte hade hoppat in i bilen med de schyssta grabbarna utan gått vidare där i skogen (utklädd till kines). Sedan hade det kommit en bil till med ett annat grabbgäng som istället skulle utnyttjat situationen, dragit in henne i bilen, våldtagit henne och slängt ut henne i ett dike att frysa ihjäl?

Gjorde hon rätt eller gjorde hon fel? Skall man lita på att främlingar har normal altruism i sig eller skall man förutsätta att de är skadade på nåt vis?

Skall man gå igenom livet i ständig rädsla för dem man möter eller skall man lita på sin egen intution?

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lena Krantz VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-06 15:26



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
rent statistiskt sätt så borde det ju finnas fler människor att lita på en de som har onda avsikter. våra barn testar gränser, på ett eller annat sätt. bra text by the way!
2010-11-07

  Catharina Edin VIP
Å jag kan inte svara - såhär i efterhand blev det ju rätt. Man får vara tacksam för det, och förklara för henne, att det aldrig får hända igen.
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP