Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medan vi går mot nya hjärnnätter återger jag en gången hjärnnatt i februari 2002


Hjärnnätter.


I tanken börjar färden.
Fånga den.
Släpp aldrig taget
Du får nog av alla plattityder.
Negativa sådana.
I din värld har du inte tid.
I ditt rum försöker du tänka.
I den mörka natthimlen någonannanstans hinner en stjärna blinka.
I en annan del av världen kommer ett barn att födas, en medmänniska dödas.
Rika trängs med fattiga och för alla känns jorden för liten.
Alldeles för trång.
I det stora hela glömmer man bort att ensamma själar föder ensamma tankar.
Som också dödar, om det vill sig illa.
Och i tanken börjar färden.
Fånga den!



2002-02-04
Trelleborg




Fri vers (Fri form) av Linda Åberg-Luthman
Läst 398 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-08 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Åberg-Luthman
Linda Åberg-Luthman