Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs för några år sedan


Shopping ett hårt jobb


"Walk in my room" säger hustrun när jag närmar mej garderobsdörren, det är ingen vanlig garderob vi har, men så skall där också få plats en massa kläder och skor, Den är så full av kläder och annat "skit" så jag kommer knappt in där. Där hänger nya kläder, gamla kläder och varför gamla kläder hänger där förstår jag inte och fådda kläder och de är ännu äldre och går hos hustrun under benämningen, bra att ha. Har många gånger undrat vad de är bra att ha till.

När vi skall gå bort säger hustrun "jag har inget att ha på mej, märkligt uttalande. För dessa ord kommer alltid fram var gång vi är bortbjudna. Garderoben är så stor att man kan gå in i den och gå flera meter framåt, när jag skall hitta något av mina tre par skor bland hustruns 50 par får jag använda en gps annars hittar jag inte mina skor. Konstigt säger jag till hustrun att mina skor alltid passar till mina byxor. Hustrun hittar nämligen inga kläder som passar till sina 50 skor. Eller så passar inga skor till kläderna. Bara att välja vilket som passar. Passar gör jag var gång. Men det hjälper inte.

Det finns en klänning jag kan tänkas ha på mej, men den funkar nog inte ändå, för jag har inga hela strumpbyxor, berättar hustrun. Vi kan inte gå bort idag, säger hustrun inget som finns i "walk in my room" passar just idag. Vi får åka ner till Center Syd och köpa något, för jag kan inte gå någonstans. Men du har ju en hel garderob med kläder och skor. Fattar du inte säger hustrun och tittar på mej med den där blicken som säger mer än tusen ord. Här gäller det att hålla tyst. JAG HAR INGA KLÄDER ekar det inne i mitt huvud. Men det hänger fullt i garderoben. Blicken igen.

Tur att hustrun redan börjar fundera på kläderna på förmiddagen för inte går det fort i klädesaffärerna. Det är nu det hårda jobbet börjar. Affär ut och in, provrum ut och in. Och det handlar inte om att hitta något som "känns bra" eller "känns rätt" - det handlar om att hitta något överhuvudtaget Tur det finns en massa fika ställen på Center Syd, tror nog jag fikat mej igen allt ätbart mer än en gång. Efter åtskilliga timmar fylls garderoben på med nya kläder och skor. För att få plats med dessa får ett par av mina skor och byxor maka på sej till ett annat ställe. Skjortan får i nödfall hänga kvar.

Jag är trött men samlad, säger hustrun när jobbet är klart. För som alla vet finns det bara ett botemedel mot en havererad garderob. Shopping är ett hårt jobb, men någon måste göra det!




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-09 12:40



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
vad du är snäll som följer med och shoppar!
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson