Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text skrev jag för 3 år sedan, när jag läste om att en kärnkraftsnämnd fåt pengar fast det inte fanns något kärnkraftverk


Jag vill också vara politiker



Signalen skär genom märg och ben, bäst gå och öppna dörren. Hej, säger Kurt-Ove, ni känner han som min granne. Köpt bullar, ska vi ta en fika. Men Kurt-Ove klockan är inte 7 ännu och vet du inte att det är lördag idag. Jo, men lille Einstein, jag har fåt en strålande idé som jag måste prata med dej om. Jag skall bli politiker. Kroppen frös till is, hörde jag rätt, sa Kurt-Ove politiker. Kroppen töande snabbt och jag sa, kom in och sätt dej så fikar vi en blivande politiker skall väl inte stå där ute i sin pyjamas och frysa.

Tänk sa Kurt-Ove att få vara politiker, man behöver inte kunna så mycket, för vem kan det av de som finns idag. Man får ljuga på jobbet utan att någon chef, skäller på en. Tänk dej, att kunna åka runt i Sverige och världen bo på lyxhotell, samt äta och dricka gott var dag. Frugan får följa med hon kan vara min sekreterare. Men Kurt-Ove, hon är ju ordblind sa jag. Ja, jag vet men skit i det, ingen kommer ändå att läsa vad hon skriver.

När man sedan kommer in i riksdagen, kan man sitta av tiden och få en massa bostadsbidrag är man smart får man resebidrag också, finna säkert många andra bidrag man kan mygla sig till. Hela världen ligger öppen för en. Går på lite möte här och där och harkla ut sig lite floskler som ingen begriper, vilket härligt liv. Men Kurt-Ove vilket parti skall du tillhöra, jag tar det som för tillfället passar mej bäst. Men du kommer aldrig att klar av att vara politiker, sa jag till Kurt-Ove

Nu tittade han lite lurigt på mej och log det där fåniga leendet. Du jag har en plan, sa Kurt-Ove. Jaha, låt höra. Du, sa han jag missköter mej och gör en skandal, då kommer de att vilja bli av med mig. Får då ett avgångs vederlag hela livet ut och plus min pension blir det fett betalt, kan sitta i värmen i något utländskt land på ålderns höst och må som en kung.

Fan jag inte blev politiker, tänker jag där jag nu sitter ensam vid köksbordet och läser om senaste skandalen i tidningen. Nån kärnkraftsnämnd, fick en massa pengar för att bo och äta gott, fast det inte fanns något kärnkraftsverk. Det kallar jag härdsmälta.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-09 12:47



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Om man vore helt utan samvete, riktigt gniden, superopportunist,
ärkegoist, proffs på att omskriva sanningen (dvs ljuga !) m fl "ryggradslösa" egenskaper , DÅ skulle man platsa PERFEKT som politiker !
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson