Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden har tagit time out så jag grävde fram denna text från 2006


Var det bättre på sextiotalet?


Städerska som var dag kom och städade på jobbet kom plötsligt inte mer, undras var hon blev av tänkte jag. Hej, jag heter Gun jag är er nye lokalvårdare sa en tjej jag aldrig sett förr. Men du gör väl samma sak som vår tidigare städare, sa jag. Kan väl hända, men jag har utbildning sa Gun. Aha, så helt plötsligt har man ändrat namnet nu får det inte längre heta städare utan den nya titeln är lokalvårdare, men Gun, du städar väl fortfarande upp samma ”skit” efter oss. Ja, sa Gun. Undras när hustrun hemma skall skicka mig på en städkurs tänkte jag för mig själv.

Förr kollade jag i postlådan utanför mitt hus om brevbäraren lagt någon post i lådan, numera kommer det inte bara en brevbärare utan två. Dessutom brukar mycket av min post numera komma på e-post i min dator. Där kommer också en massa reklam och speciellt en från viagra dyker ofta upp och den reklamen kom aldrig med brevbäraren. Min hustru får också denna reklam i sin e-post och det man kan undra över, vad skall hon med den till.

Numera är jag nästan portförbjuden på banken när jag skall betala mina räkningar såvida inte jag betalar en förmögenhet för att få ha förmånen att betala mina räkningar på banken. Jag är hänvisad till Internet där jag kan göra det gratis men först måste jag skaffa en dator för dyra pengar. Hur kul är det att sitta där i sin ensamhet framför datorn och knappa in räkningarna. När man tidigare kunde gå till banken och ”snacka” lite samtidigt som man betalade sina räkningar utan att betala en förmögenhet. Banken ger ingen service men jag ger service till banken som dessutom är gratis. Får väl börja ta betalt av banken för att jag gör deras jobb.

Posten har dött och på den 47 sjunde dagen återuppstått på ICA eller kanske på Statoil. Numera handlar vi frimärken, hämtar och lämnar paket samtidigt som vi köper mjölk, ost och bröd. Om man nu inte gör allt detta på Statoil samtidigt som man tankar. Skulle jag sedan behöva byta en glödlampa på bilen kan jag verken köra till posten eller Statoil utan det får jag göra själv när jag väl handlat lampan på Micro. Vart tog macken vägen och när kan jag tanka på ICA?

Undras vem som tänker ut alla dessa nymodigheter som sedan vi skall använda bäst vi vill eller inte, undras hur det var förr och hur kommer det att bli i framtiden. Är verkligen alla förändringar till det bättre. En sak vet jag som inte var bättre igår, whiskeyn, för den handlade jag idag. Adjö.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-10 09:51



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerad text
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson