Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ung och bortskämd

Såg detta TV program och såg debatten igår, har läst tidningarna om detta.
Alla förståsigpåare säger föräldrarna gör fel. Vem sätter sig i stolen och skall bedömma vad som är rätt eller fel. När det inte finns något rätt eller fel.

Vi kan tycka vad vi vill. men vill föräldrarna ställa upp för sina barn och göra allt för dem, kan ingen av oss dömma föräldrarna för detta, i familjen måste de få göra som de vill.

Jag tillhör själv ett Curlingbarn, fast uttrycket fanns inte på min tid. Hemma gjorde mamma allt, hon var hemmafru så var det på 50 - 60 talet. När jag flyttade till egen lägenhet, städade hon den, tvättade och strök samt en del annat. När hon sedan dog fixade jag allt själv, fanns ingen som gjorde det länge och jag hade inga problem med det och har klarat mej väldigt bra i livet.

Så jag fattar egentligen inte hur man kan ha så mycket synpunkter på detta.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars E Jönsson
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-10 14:31



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Visst, alla väljer hur de vill ha det. Så långt håller jag med. Dock tror jag att man som förälder gör sitt barn en björntjänst om man serverar dem precis allting. I ett hem hjälps man åt, det fick jag lära mig som barn på -60 talet. Det är jag tacksam för. Något även jag lärt mina egna, nu vuxna, barn. Jag mår illa när jag ser 15 - 25 åringar sitta och knäppa med fingrarna medan mamma och pappa springer benen av sig. Ok vissa klarar övergången att ta hand om allt själva den dag de flyttar hemifrån, men alla gör det inte. Att som förälder fortsätta att städa, tvätta osv åt ett utflyttat, vuxet barn, det är att inte fixa att klippa navelsträngen.
2010-11-10

  vargtass
Mycket bra och tänkvärd text och jag tycker att du har helt rätt!!
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson