Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min namne...han Ekelöf





vi kryper i gåbortkostym
ovanför en ormgrop

ledsna, kåta, skitnödiga

stirrar ock ner
över kanten

vi hostar upp
kastar ner
våra sista slantar
men förnekar
att vi själva skulle vilja

vi TOLKAR i stället
beräknar djupet
omkretsen
hyllar vetenskapen

vi sjunger arior
bygger skyskrapor
gör väderlekskartor
och åker till månen

träter huruvida vädret blir varmare
förlåt, klimatet

som om vi brydde oss

vi vill ha skönt
vi vill vila
vi vill ha vin
vi vill knulla och slockna
skrika
att
kroppen och själen
är samma sak
för helvete

FÖR HELVETE !

men det var det där
med gåbortkostymen




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-11 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP