Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

repris




Amfetamin

Du sitter i ljuset av golvlampan, vardagrummets väggar är målade i grönt

Jag gillar att titta på dig i profil när du sitter och löser dina nattliga korsord

För mig är det trygghet, konstigt att din sömnlöshet, är som  en värme för mig

Flera dagar sitter du, jag tycker inte det är konstigt, du gillar ju korsord

Nu vet jag ju, nu när jag är vuxen, att det var amfetaminet som gjorde dig

sömnlös, som drev dig framåt mot långa nätter och som konstigt nog

gav mig en känsla av trygghet... Kan känna en släng av dubbelmoral

 i mitt sinne när jag ännu idag, ser dessa nätter som en del av det

som gjorde mig glad när jag var liten..






Fri vers av Nina Nightwish
Läst 339 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-14 16:00



Bookmark and Share


    AA VIP
En annan sida av missbruket. Missbrukare är inte monster, de är människor också. // AA
2010-11-16

  Teija Majava VIP
Underbart känsligt skrivet! Oavsett vad våra föräldrar gör mot oss som barn, är det ändå de som är tryggheten och kärleken...
2010-11-14

  Bjarne Nordbö
Jag kan ju en del om det där. Jag har inte varit någåt monster bara för att jag pundat i 30 år. Du behöver inte känna dubbelmoral.
2010-11-14

  Suzy med punkterna
En strålande text av dig
2010-11-14

  Katinka VIP
Du beskriver så fint och skört utan att det blir för sentimentalt. Man blir mycket berörd. Jättefint skrivet!
2010-11-14

  yta
Så obehagligt så verkligt och så hemskt vidrigt att läsa Men bra att du skriver om det som många barn fortfarande upplever.
2010-11-14

    ej medlem längre
ovetande och lycklig

bra skrivet
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish