Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets möten

Ibland tror jag
att minnesluckorna
är mitt liv

att stunderna av mörker
och av bortslocknade namn
och av ansikten utan konturer
utan ögon
och med tomma gap

...att dessa stunder
är mötena
som bär på Betydelsen

Inte för at jag inte
uppskattar vardagens välling och saltsill
nubbe och källvatten
jordgubbar och gräddglass

eller sommarens badstrand
där vinden bygger bon i håret

eller smekningar
sylvassa av kärlek
- eller av hatet,
det berusande hatet

Inte för att inte namn och dofter
förtär mig

Inte för att inte leken
med alla andra
för mig att inse
allvaret i livet

Inte så

Men i luckorna mellan
det jag tror mig förstå
och i svalgen
mellan tryggheterna
och självklarheterna
kan jag ana döden

Och jag ser vackra ansikten
med vackra ögon
och med munnar
som väljer
att förbli tysta




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-16 07:42



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Skickligt skaldat. =)
2010-11-16

  vargtass
mitt i allt det vackra finns ändå en allvarsamhet, så som livet är!
mycket bra skrivet.
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP