Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en lekkamrat som vandrat vidare längs okända äventyrsstigar


Saknadsord

Det går en dag

och det lyser en sol

över åter vita fält

 

och jag märker

att jag inte tänkt på dig

sedan igår

 

Saknaden är

konstant som suset

från granskogen

 

eller som vågorna

som alltid finns där igen

när isen smält

 

men att bära

ditt kära namn

som ett ok över axlarna

 

är att lägga bördan

där den

inte hör hemma

 

Saknad är du,

saknad förblir du:

men du var aldrig sorgen

 

du var aldrig nattens svarta,

aldrig ångesten

- vänner finns för ljusets skull

 

Trots minusgraderna

värmer ditt minne

min dag

 

jag minns dig

alltså

finns jag till




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-17 11:33



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
ja, saknad är konstant, och saknaden är minnen vi Bevarar i hjärtat. Du beskriver det fint
2024-04-01

  Eva Langrath VIP
Så fint skrivet om saknaden och visst är det så att i minnena av de som gått före finns bekräftelsen också på att vi finns till.
2024-03-18

  lodjuret/seglare VIP
Dä ä int annat än att en annan känn igen sig i dessa orden,
i en o annan saknad är en själv som liten på jorden.
2024-03-17

  Kungskobran VIP
De faller i från en efter en
snart finns bara minnen
2024-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP