Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en vän jag aldrig vill glömma - till alla, inför ett nytt år


Livet är en dröm

 

Livet är en dröm

med taggiga granbarr

och kalla vinternätter

 

med en måne som ser allt

och vyssjar världen

till sömn och vila

 

till nya morgnar

nya dagar, nya år,

då nya bäckar föds

ur frusna skogar

 

och blommor slår ut

ur nyfödda jordar

 

Och ingen har någonsin sett

vackrare blommor

än de som föds och växer

 

när vintern

är över




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-30 18:00



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker innerlig dikt att ta till sig som gåva.
2024-01-02

  Öknens Ros VIP
Mycket fint diktat, gillas!
2023-12-31

  Minkki VIP
efter vinter kommer vår, varje år, får vi tro i alla fall. Snurra, min jord!
2023-12-31

    Adonis
Fint
2023-12-30

  lodjuret/seglare VIP
Det är något visst med bilden, i mig den får säkert vilden, att söka sig i själen ro, kanske att viljan där bygger bo...
2023-12-30

    Askanden
utan regn ingen regnbåge
2023-12-30

  Feminaz
Så levande och vacker text. Som manna.
2023-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP