Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen må vara mörker

 

Världen må vara mörker

men solen går upp ändå

och ljuset bär i sig kraften

som är så svår att förstå

 

det ljus som är stjärnor i rymden

är samma eld som är du,

som värmer, som får mig att leva

och älska. Och det gör jag nu.

 

Jag tänder ett ljus här vid bordet.

Jag önskar att du vore här.

I natten, när tystnaden råder

brinner lågan. Och jag är kär.




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-30 18:15



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker nyårsdikt.
2024-01-02

  lodjuret/seglare VIP
Solens vandring över valv, är annorlunda mot hjärtans skalv, stundom rasar murar i sinnen, ständigt klär människan minnen, ofta nog historiens trumma ljuder, blod och vatten mera sjuder, men ännu grytor syns ryka heta, koka med såväl rot som beta, himlens stjärnor tävla med skrot, huvudet tänker på stående fot, än traskar individer stigar på, framtidens löften känns långt bort att nå...
2024-01-02

  Minkki VIP
vilken vacker nyårsdikt, mörkret har ingen chans att överleva ljuset
2023-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP