och tankarna går till Leonard Cohens lyrik.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och tankarna går till Leonard Cohens lyrik.




one for the devil and one for the christ - its closing time

 

Jag älskar ord, har nog alltid gjort det

glömmer aldrig när jag första gången förstod

vad de svarta krumelurerna på mjölkpaketet

betydde. De vita två liters paketen hade just

börjat säljas. Med en liten ny historia varje morgon.

 

Jag läste allt jag kom åt. Inte bara mjölk, cellogspaketens

knep o knåp o lustiga historier, utan även gp:s första sida

Barbara Cartlands alla romaner, Enid Blytons Vi fem, J M Auels otroliga historia

Prinsen och tiggaren.  Från åtta års ålder till 2003 var jag boknarkoman.

 

Lyriknarkoman. Äslksar även, sångtexter. Jag levde mig in i historierna. Blev ett med dem. Ja, min favoritplats var flickrums fotöljen, sängen med nattlampan och biblioteket.

Och min ordbank fylldes på - jag utvecklade en livslång kärlek till det skrivna ord - och blev en sk. ordknullerska. Finns inga gränser, finns inga regler - allt är tillåtet när passionens låga brinner.

 

Satt igår och lyssnaede på en av tidernas största

skalder. Leonard Cohen. The Future är fantastisk. Closing time

är outstading. Att blanda sinnlighet, sex, mänsklighetens förfall med

andlighet - är så djävla snyggt!

"one for the devil, one for the christ, its closing time... "

 

 

 




Prosa av queenia
Läst 273 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-16 09:27



Bookmark and Share


  Anna*
Här bjuder du på en riktig nostalgitripp =0) Tack!
2010-11-19

  Suzy med punkterna
Intressant text och jag känner verkligen igen mig själv och hur jag fann orden....plus att Cohen är suverän
2010-11-16

  Niclas Petersson VIP
Kan bara hålla med om Cohen.
Gillar. Mycket. :)
2010-11-16

  aol
en fin dessutom igenkännande skrift, jag läste allt i mitt pojrum, cohen är storslagen,
2010-11-16

  Bjarne Nordbö
Livsbejakande läsning minst sagt.
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia