Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taktlös sonett




Hyllning till november

Dagens sista timmar fylls av snö
typiskt väder för november månad
denna elfte, grå och på ljuset rånad
en stund fruset i nästa slaskigt tö

Från arla till skymning dystert värre  
under dessa mörka dagar mänskan lider
längtar efter sommarens underbara tider
inte konstigt att fåglarna blir färre  

Man spejar genom immigt fönster
suddig ter sig världen där utanför
stannar inne och eldar mysig brasa

Varje år upprepas samma mönster
depressioner stör var svensks humör
Bort med november denna hemska fasa!

© YM Bohman-10




Bunden vers (Sonett) av Njord
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-19 20:36



Bookmark and Share


  Miss Mod
Novemberimma och fingrar som ritar hjärtan på kall glasruta, dessa tankar kommer till mig av Din dikt, tack.
2010-11-20

  Gunnel Eriksson VIP
Bravo! Teoretiskt kan jag men kan
inte få ihop en sonett! Det kan du med
den äran. Håller med att överskriften
inte passar med innehållet.
2010-11-20

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Snygg skriven tycker jag... det där med versmått bortser jag från, för jag begriper mig inte på det.

Men är verkligen titeln adekvat m h t sista raden? :-)
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER