Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven efter en lång, jobbig, arg och seg kväll på en riktigt dålig klubb på Södermalm i Stockholm


Söderkis

Jag avskyr alla dessa Söderställen
där man hänger i ett hörn hela kvällen.
Där det pumpas äcklig indie, och dansen
får en att inse att här faktiskt är chansen,
större att en kille försöker ragga på dig
än chansen att du lyckas prata med en tjej.
Ja, jag hatar denna hippa vuxen-fritidsgård
För folk som döper nyfödda barn till Tord.
Och där varannan person helt säkert är vänster
men ändå gottar sig i högerns förtjänster.

För det är trendigt att vara en söderkis,
miljövänlig, unik, med fula kläder på alla vis.
Och här på klubben där idealet är att vara lång,
och samtidigt väga så lite på samma gång.
Tighta CM-jeans som gör en riktigt hipster,
men som vanligt folk skulle se som brister,
i en mentalitet som inte borde existera
från en kultur som snärjer fler och flera.
Där det är inne att gilla konst bara för att,
och blir populär bara för man har fulast hatt.
Där man ser sig som kreativ och är vegetarian,
bara för den där känslan, att passa in på stan.

Så summa summarum; unga vego-kommunister,
som kallar sig själva essensen av "hipster".
Där fulast kläder kan ta dig riktigt långt,
på klubbar som är fritids och bara jobbigt trångt.
Men vem är jag att sitta här och döma?
Jag bara önskar ni var sopor, som någon glömt att tömma...





Fri vers (Fri form) av Daniel B
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-22 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel B