Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Golfhistorier från Irland del 3



Tralee ligger utmed Atlantkusten och är Arnold Palmers mästerverk. Banan öppnades 1984 och är en fantastisk linksbana med höga sanddyner och oftast en förrädisk bris från havet. Hål 16 som är ett par 3 hål, 179 yards från vit tee, det är därifrån besökare spelar. Det som är vit tee i Sverige är blå tee på Tralee. Mellan tee och green finns bara en djup sänka och greenen har de placerat vid banans gräns. Slår man för lång hamnar man på stranden som ligger 30-40 meter nedanför green. Man slår alltså ut mot Atlanten och vinden kommer oftast därifrån. Det var om detta hål en Amerikansk golfare myntade följande uttryck. Att träffa denna green i hård motvind är svårare än att landa ett stridflygplan i full storm på ett hangarfartyg.

Fortfarande är vi kvar på den gröna ön Irland och vi har nu spelat oss till en golfbana vid namn Portmarnock. Som ligger norr om Dublin. Här blev vi varse om vem som bestämmer över starttiderna. Vi hade spelat vår fyrboll och tänkte vi kunde gå en runda till efter att vi ätit lunch. Startern hade en stor bok i minst A5 format, här skrevs allt för hand inga datorer här inte. Mellan 14 och 16 var alla tider lediga så vi undrade om vi kunde gå ut 14.30. Men det gick inte your time on first tee is 16.15, sa startern. Där finns lediga tider mellan 14 -16 påpekade vi men på det örat vill han inte lyssna. Tillslut blev han något barsk i tonen, if you vill play are teetime 16.15. Här förstod vi att det inte var lönt att fortsätta diskussionen med startern. Det blev en lång väntan efter lunch, medan vi satt där och inväntade vår starttid gick det endast ut en två boll mellan 14-16, startern hade makten.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 112 gånger
Publicerad 2010-11-23 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson