Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det hände någonting annorlunda med min son ,12....


Om : Barnens gåtfullhet....

Häromkvällen när han kom hem så var han väldigt bedrövad.. Hans bäste kompis hade, plötsligt, fått "umgängesförbud" med honom !
Orsaken var följande: En längre tid hade min son och denne kompis lekt "mafiosos" på rasterna i skolan, gått omkring och muckat gräl med andra elever, slagits och varit allmänt stöddiga mot de flesta av skolans elever ! Via min sons klassföreståndare kom nu detta till min kännedom och jag kontaktade genast kompisens mamma . Vi kom överens om att något måste göras och det snabbt och beslöt, i samråd, att de två vildbasarna skulle hållas åtskilda en viss tid ! Och ,se på tusan, det har haft en positiv inverkan, redan, en betydligt förändrad ung man kom hem från skolan idag och var helt annorlunda än vanligt ! Kan tänkas att ögonen öppnats litegrann och att han börjat inse att det inte är något vidare att, alltid, leka "herre på täppan" .
Ser framtiden an med en förhoppning om att min son ska återgå till det relativt fredliga jag som han varit under tidigare terminer ! Hoppas bara att de "hormonella förändringarna" (som ju står för dörren !) inte komplicerar situationen för mycket för honom !

-----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 464 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-25 19:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns en bedrövelse som är positiv och välgörande.
Tyvärr värjer vi oss i detta bomullsinbäddade och snuttifierade samhälle för smärtan, men den kan ha en förädlande och karaktärsdanande inverkan.
2010-11-27

  Junitvillingen
Eloge till föräldrar som inte blundar utan tar tag i problemen! Du och den andra föräldern gjorde helt rätt - ni agerade. Det är först när man engagerar sig som det kan bli förändringar. Nu fick de båda killarna möjlighet att på varsitt håll fundera & det verkar som det gjort susen. Hoppas kan man. Att du är så rak och öppen om detta på en sajt som denna visar vilken underbar människa du är! Lycka till - till er alla inblandade:-)
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska