Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andra hälften av 2009 års kalender. (skriven 2010-10-12)


Nakenbilder II

Juli –
ger mig fortsatt tro på frihet
och jag ser inte
hur gator ändrar namn
men jag räddar ändå en man
med mina svaga händer
fast det aldrig nämns igen
jag fångas i något annat

augusti-
bäddar ner mig med kärlek
som en fluga dras jag till sockret
lämnar äckliga fotspår
ja jag är smutsig
och jag vet inget om framtiden
men mina revben
urkalkas

september –
är en ny siffra
i manodepressiva färger
det är något med gardinerna
som jag inte kan förstå
och allt överröstas
när jag ser in i hans ögon
det är så det ska vara

oktober –
jag säger att jag är lycklig
men jag skriker lite högre
sliter i trappstegen
dagarna blir kortare
men till hälften
är allt rätt
det är fortfarande
hans ögon

november-
minns jag knappt
är det då vi borrar i köket
jag håller i hans kropp
och en kväll
vill jag stanna tiden
men lyckas inte

december –
ger mig badskor och
alkohol
tillåter mina avhuggna ben
men jag gråter
nästan varje dag
ändå vet jag inget
om trasiga kinder




Fri vers av Agnieszka
Läst 486 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-12-02 12:43



Bookmark and Share


  cilax VIP
shit, vad bra
2011-11-24

  objekt3
tragiskt Niezka

men skärande precis innan magins födelse
när något delar på sig för att släppa fram

är det alltid ljus?
2011-01-06

  Bjarne Nordbö
Nu har jag läst båda. Dagens bästa läsning hitills. MVG.
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Agnieszka