Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatt eller skratt



Nu är den tillbaka igen den berömda trängselskatten, nu är det återigen nästan förbjudit att köra bil I Stockholm . Nu börjar även politikerna i den södra landsändan att prata om denna trängselskatt som tydligen skall yngla av sig. Kanske kommer en sådan i Malmö också och varför det kan man undra. De kommer då att missa en besökare i framtiden och det är jag. Tänk om man införde denna skatt i Lödde på Center Syds parkering, hur kul hade det varit för alla butikerna att kunderna inte kommer.

Kära politiker inför köskatt istället. Ica Maxi borde införa köskatt för alla som inte själv scannar sina varor, för vem vill frivilligt stå i kön till kassan en lördag. Alla vårdcentraler borde också införa denna skatt, för där är alltid lång väntan på att någon skall svara. Kanske får man en läkartid innan man dör.

Du har plats tjugosju och vi beräknar besvara dit samtal inom 30 minuter. Så låter det när man ringer någon bredbandsoperatör. Verkar inte som de vill prata med oss för när det gåt 30 minuter har jag plats nio. Inför köskatt och låt de betala 10 kronor för var minut jag får vänta i mer än 2 minuter. Det är likadant överallt där köer uppstår inför köskatt till folket kära politiker.

Är det för varmt är det alla utsläpp och människors fel, är det för kallt eller det regnar för mycket, eller något annat fel är det också alla utsläpps fel. Lös den ekvationen någon. Klimatet är bra att skylla på när inget annat finns att skylla på.

Ge alla Stockholmare varsin cykel så slipper de att betala skatt och vi i Skåne slipper ha ner dem hit, eller så inför vi vid gräsen en 08-skatt.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-03 09:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
en skatt vid gräsen? Det finns ju gräs litet varstans i tokholmen... Dessutom brukar det stå skyltar om att man inte får sparka boll på gräset, inte gå på gräset, men sitta i det får man om man är på utflykt, men där pissar och skiter ju hundarna och katterna, uteliggarna och politikerna... så där vill man ju inte sitta, men gärna en cykel, det var en bra idé. Man kanske kan cykla på skaren i landsorten där jag bor, strax utanför huvudstaden där huvuden rullar omkring hela dagarna.
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson