Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är svårt vara människa


Ökat köttätande skadar miljön, skriver en tidning med svarta rubriker, ja herre gud. Snart är det väl fisken som skadar miljön så kött och fisk skall vi inte äta. Lever vi tillräckligt länge får vi säkert också reda på att leva är skadligt för miljön. Vem skall då hålla reda på ogräsen i mina rabatter och i min gräsmatta om jag inte kan leva för jag skadar miljön. Vad blir nästa stora rubrik om miljön? Det är ta mej f-n inte lätt att vara människa.

Jag har för ett tag sedan blivit farfar och nu skall barnet anmälas till dagis. Här måste man ha gåt en endagars utbildning i konsten att fylla i blanketten på nätet. Ringer man kommunen så blir svaret, fyll i blanketten på nätet. Kanske är det skadligt för miljön att ta emot anmälan per telefon, hur gjorde man innan Internets tid? Den här rubriken är fantastisk vem är barnets vårdnadshavare 1 och vem är barnets vårdnadshavare 2. För att bli med barn måste man var 2, har någon sett en kvinna bli med barn utan sperma från mannen.

Sen skall man fylla i när barnet skall vara närvarande och under vilka timmar. Om man jobbar var dag mellan 8-17 är det inga problem, men om man jobbar oregelbundet hur gör man då? Man får kanske inte gå på dagis för personalen vill gå hem. Regeringen förordar arbetslinjen men vem förordar dagislinjen till föräldrar med oregelbundna tider. Är det här jag som farfar kommer in, jag kanske kan Vaba, hustrun hade säkert tyckt det vara bättre jag svabbat hemma så städningen blivit av.

Regeringen halo, halo när skall politikerna anpassa dagis till verkligheten, så att folk som vill jobba oregelbundet kan göra detta för det är väl jobblinjen som gäller ännu.

Den enda doping jag ägnar mig åt stavas konjak och whiskey. Undras vad politiker dopa sig mej?




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-03 09:47



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Texter som detta vill man ha mer av. Bra!
Kram till dig och barnbarnet!
ML
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson