Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer än mitt allt (Alexandra)


Jag blev född ibland härdar
Men förfrös mig ändå
Av alla kylslagna världar
Som jag tvingades gå
Du ger svalka mot hetta
Du ger glöd emot kallt
Jag har funnit den rätta
- Du är mer än mitt allt

Jag ville smaka min lycka
Å' plötsligt fanns du där
Jag led krum vid min krycka
Men blev rakryggat kär
Du är socker i sötman
Du är sältan i salt
Ett scoop för en trött man
- Du är mer än mitt allt

Jag har flytt lögn för det sanna
Jag har flytt gammal för ny
Men hos dig vill jag stanna
Jag vill aldrig mer fly
Du är min åder och ledning
Du är min oskrivna spalt
En ikon för en hedning
- Du är mer än mitt allt

Ta min hand Alexandra
Låt den smeka din kind
Jag kan vända för andra
Men aldrig kappan för vind
Jag är en strävsam ardenner
Jag är en envis gestalt
Men min kärlek bekänner
- Du är mer än mitt allt

Jag kan bestrida det strikta
Jag bär en handfast praktik
Men för dig vill jag dikta
Medels mjuk romantik
Jag vill va ljus för din svärta
Jag vill va mängd i din halt
För du äger mitt hjärta
- Du är mer än mitt allt




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 717 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-12-05 21:52



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Lyriskt vacker kärleksförklaring ! Gillas mycket !!
2011-07-24

  Knickedick
Så romantiskt. Tänk att det finns någon som vågar att skriva så vackert på gränsen till pekoralen utan att trilla över
2011-03-22

  Mats VIP
Här känns en kommentar överflödig, så här kommer ett tack istället
2010-12-24

    snöö
Härliga rader att få läsa. Lyckans ord. Vackert!
2010-12-07

  Anna*
Heeelt underbar och väldigt trevligt att få höra dig läsa den! Applåder och bokmärke
2010-12-07

    Joytan
Tack denna sparar jag!
2010-12-07

    ej medlem längre
Vackert, varmt och kärleksfullt, mycket fint!
2010-12-06

  walborg
Den här förtjusande texten skulle göra sig med musik till!!!
2010-12-05

  Erik L
När jag läser sånt här går jag i spinn! Det är väl skrivet på alla plan, rytmiskt och med rim som bara smälter in.
Sedan gillar jag att det som kan upplevas så enkelt vid läsningen trots allt är så genomarbetat. Det upprepade "Du är mer än mitt allt" flyter in perfekt och det krävs ett gott hantverk för att väva in en sådan refräng så lätt och ledigt.
2010-12-05

    sunnanvind
Så fint, så äkta, så mycket av allt.
För mig Alexandra är du mer än mitt allt! ( min omskrivning) Fantastiskt JJ..Underbart att få skriva kärlek, och det gör su här sannerligen! Applåder!
2010-12-05
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP