Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrevs efter valet 2006, men är faktiskt lika aktuell än i dag


Vem kan man lita på



Nu börjar "hästsvansen" prata om att kanske höja bensinskatten, innan valet var inte detta aktuellt. Men det som gäller innan valen behöver inte gälla efter valen, i varje fall inte om man är politiker. Efter valet har verkligheten alltid ändrats och då kan man göra som man vill. Fastighetsskatten skulle försvinna, men den försvann inte den gjorde bara ett namnbyte. Kan man verkligen lita på politikerna.

Någon företrädare för miljöpartiet tycker det är hemskt att Person blir konsult. Men å andra sidan så är miljöpartister emot allt, kan inte komma på något de är för mer än att höja bensinskatten, för dem är cykel, häst och vagn det optimala transportmedlet.

Domedagen är nära om man får tro på alla dessa experter på katastrofer, just nu är miljön den stora boven. Det gäller för alla dessa otaliga experter att hålla sina föredrag göra sina filmer och skriva sina böcker "money talks". Här gäller det också för politikerna att vara med, alltid kan man tjäna någon röst. Kan vi verkligen lita på alla dessa experter. Jag tänker inte be om ursäkt för min livsstil, jag tänker inte ändra mej och leva som på Hedenhös tid då man gick klädd i säck och gjorde upp eld av gamla pinnar. Jag tänker fortfarande köra min bensinbil och se till att jag har ström så lamporna tänds. Hur vet vi hur världen ser ut om 50 år, vi vet inte ens hur vädret blir om en månad. Alla vet ju hur mycket vi kan lita på en väderspåman.

Jag som hela livet trott att politik handlar om ideologi och övertygelse, tydligen handlar det om att sälja ett budskap som ger makt? Det enda vi kan lita på i denna värld just nu, är att bensinskatten och skatten på el blir högre, för vem vill slakta "mjölkkossan" som politikerna mjölkar pengar ur till staten. "Money talks"




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-06 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson