Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röskägg

När pappa dog
mamma togs in på psyk

fick socialen
nys om en fin familj
fyra barn, gård med djur, liten sjö..
Kaniner, får, älvor,djävlar...

där skulle vi
jag fyra, bror sju
omedvetna om allt
utom rädslan
var är mamma,
inkvarteras,
i väntan på att mamma tillfrisknar på sobril

Inkvarterades gjorde vi
hos stadens mest hatade polis
med familj, slagen, svettig, nedkissad, kuvad.

Med all denna idylliska prakt
skulle barnen få ro.

Varje ögonblick är ristat i min hjärnbark.
Runskrift som förtvivlat sökts suddas ut, ristas över.

Hem kom vi till slut. En evighet senare. Eller år? Eller månader? Veckor?

Vi hade varit så duktiga, sa Röskägg.
Att jag for in under sängen, gömde mig,

låste in mig i badrummet
var gång en polisbil for förbi,

det skrattades det ansträngt åt.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-06 14:32



Bookmark and Share


  ulf olsson
"rödskäggs fru är lesbisk" skrev några med tuschpenna överallt på stan.
som nån sorts hämndhaiku.
2011-02-15

  Nina Nightwish
Usch, denna text berör verkligen.. Ja, Röskägg visste vi ungar vem det var, det pratades mycket om honom i skolan.. Det fanns en jäkla massa historier som gick runt. Man fattade ju så pass att nåt fel måste det ju vara på honom efter alla dessa rykten.. En elak jävel, det sa alltid mamma.. Tack för att jag fick ta del..
2010-12-08

    ej medlem längre
bakom fasaden ...

Får kalla kårar när jag läser
2010-12-08

  Rolando Furioso
Dessa rader kändes. Som om dom måste ut.
2010-12-07

  Bjarne Nordbö
Röskägg, den fulingen. När jag arbetade på TNE slog han de berusade. Kännbar text. Bokmärke.
2010-12-06

  Bjarne Nordbö
Röskägg, den fulingen. När jag arbetade på TNE slog han de berusade. Kännbar text. Bokmärke.
2010-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl