Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är jord


jag är jord

mellan fingrar
bland barndom
och liv

jag är jord

över slutna ögon
frigiven i tanken
av bortgång

jag är
evig evig

jord




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 962 gånger
Publicerad 2005-12-04 14:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djup, djup, djup...gillar slutet allra bäst.
2005-12-12

  Hans w-art Westlund VIP
aha se där. om man vänta kan man höja betyget. intressant..
2005-12-06

  Hans w-art Westlund VIP
nu blev den kanon och skulle fått en femma om jag fått rösta.. synd att jag drog ned statistiken förut.. sorry
2005-12-06

  Hans w-art Westlund VIP
skön text som väcker tanken om att vi alla är ett. funderar på ordet "evärdlig"... vet inte riktigt vad det betyder..?
2005-12-06

    n.
jag bugar mig för mästaren
2005-12-06

    ej medlem längre
Yo Danny

du skriver med stor säkerhet. du poetar stort men det är inte alltid jag faller för vad du skriver om. denna gillar jag. behaglig rytm med ett innehåll jag kan tolka lite som jag vill. dock, emellertid är det väl en "tårta på tårta" i slutet då evig och evärdlig betyder samma sak?
2005-12-06

  Eyglo
Det här är bra. Får en att sätta sig och tänka.
2005-12-05

  Jessi
"Av jord är du kommen, av jord ska du åter varda"- Du har så rätt så. Bra fångat!
2005-12-05

  Lola
Vi är alla jord.. Vackert beskrivet i perfekt mängd ord, ljuv röd tråd mellan barndom och död.
Om jag ska hänga upp mig på något (detta alster befinner sig ju ändå i kritikpoolen) så är det ordet evärdlig... Känns malplacerat här - lite för ansträngt gammaldags. Det är förvisso en subjektiv bedömning och en smaksak.
Hur som helst; Bra!
2005-12-05

  vega lando
vad du är vacker
2005-12-04

  Bodil Sandberg VIP
Jag älskar den - fick en vemodig känsla i bröstet och tårar i ögonen...låter väl lite dramatiskt...men sån är jag...du har en varm ton och en stark magi genom raderna...
2005-12-04

  Cris
Titeln funkar bra tycker jag. Först när jag läser känner jag att det är himla fint att känna att man är jord. För av jorden föds mycket. Jord innehåller ämnen att få liv. Det känns bra. Känner nästan doften av myllan och glädjen.

Sen läser jag jord över mina slutna ögon och tänker ju då på när man väl är bortgången. Då känns det lite sorgligt men fint ändå. För dit skall vi ju alla vandra.

Värdefull ...kan man känna sig. Alla borde vara jord.
2005-12-04

  Smultris
Du är suverän :)
2005-12-04

    ej medlem längre
Jord är något stort. Genom att använda få, enkla och väl genomtänkta ord lyckas du uttrycka dess självklara storhet på ett mycket bra sätt, tycker jag
2005-12-04

  Anna H
Vackert härligt! Du visar på jordens storhet, att den kan vara precis allt, vad som helst i evighet. Mycket bra. Jag tycker om de här bilderna av jorden mellan fingrarna och jorden över slutna ögon. Fint!
2005-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP