Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är skriven för 3 år sedan.


Vi gör jobbet men får inget betalt



Jag fattar inte hur man idag kan handla utan att själv skanna sina varor. Tidigare tog man först varorna och la dem i vagnen sedan stod man i en lång kö som tog en hel evighet. Nästan som man kom att tänka på filmen "Härifrån till evigheten". I detta fall var kassan evigheten. När man väl var framme skulle man lägga upp alla varorna på ett band. I slutet av bandet stannade nu varorna kvar och så började man om igen och stoppade ner varorna i vagnen. Numera slipper jag vänta på evigheten. Varorna har jag skannat och stoppat ner i påsar som står i vagnen, numera använder jag de miljövänliga papperspåsarna. Kön till skannings kassan är obefintlig, upp med Ica-kortet, slå koden och så ut till bilen och packa in.

Tack Ica för ni också tänker på min arbetsmiljö, numera sparar jag axlar och rygg. Behöver bara ta i varorna en gång. Tänk så bra det kan bli. Vi som skannar borde fåt lite rabatt på de varor som vi köpt, någon fördel borde vi allt ha. Hur folk kan låta bli att skanna är för mig en gåta, för hur kan man frivilligt stå i en lång kö, samt gå och plocka varorna upp och ner i vagnen två gånger.

Just nu sitter jag med en min självdeklaration och undrar vilket samvete jag skall använda i år. Det är samma visa var gång, har man dessutom sålt aktier är det ännu värre. Vilka blanketter använder jag, hur skall jag göra. Frågorna är fler än svaren. Numera ställer man frågorna på nätet och till webbroboten Erik. Svar får man som man förtjänar, om man nu fattar svaret.

Förr i tiden kunde man anlita banken för hjälp. Numera kan man nästan aldrig anlita banken för de tar så mycket betalt för allt. Eftersom de har öppet när vi andra jobbar så är det svårt att komma in till banken, de vill nog inte se oss, öppettiderna tyder på detta. Räkningarna sköter svenska folket via Internet men inte får vi betalt från banken, för vi gör ju deras jobb.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-08 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson