Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det fanns fyra barn i Röskäggs familj. De hade namngett dem efter rövarna i Kamomilla stad. Bagarens fru hette Sara.


Rövarna i Kamomilla stad.

Natten i Röskäggs stuga
i skogen
var det mycket tassande i mörkret

månen såg allt i idyllen

tipp tapp

Sara, bagarens fru i sagan
var navet
i natten
dit tassade

Kasper, Jesper och Jonatan


och även utbölingen
fick trängas
hon som inte hörde till sagan

alla viskade, det susade av viskningar
för att vi skulle få plats
utan att väcka
Röskägg

det blev vått i sängen

tassa ner för trappan
med lakan

tänk om Röskägg vaknar
han ser allt
vet allt
gör allt

tvätta lakan under tunn sipprande stråle.

Månen var god denna natt
lät Röskägg sova

Medans Rövarna tassade.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 765 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-08 13:45



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Det finns så mycket smärta det här att det gör ont att läsa.
2010-12-10

  ulf olsson
Skimrande obehag. Sagolikt.
2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl