Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det började för sisådär 45 år sedan.....


Minns ni hippietiden ? Kan bli en revival, i ny tappning !

I USA startade det, långhåriga unga män och deras kvinnor som ville ha ett alternativt samhälle. De revolterade mot det borgerliga och reaktionära USA.
Det spred sig över hela världen, även till Sverige. En sexuell frihet följde i spåren, man levde i kollektiv och sexet var totalt fritt i många kretsar . Mycket droger ingick också . Flera kända musikgrupper anammade detta, bl a Mamas och Papas , Jefferson Airplane m fl . Man lierade sig med studenterna och revolterade bl a mot Vietnamkriget, byggde en stor, allmän (men olaglig) park i San Francisco , som president Reagan lät Nationalgardet riva efter mycket våldsamma protester . På 70-talet dog denna hippieeran ut, men det finns några få hippierörelser kvar än i dag , t ex Christiania i Danmark (Köpenhamn).
Undertecknad rörde sig, i början av 70-talet i utkanten av hippierörelsen, men blev aldrig "fullvärdig medlem" , bl a avstod jag från det narkotiska drogbruket .
Så var det med historien om Hippieeran .
Det lustiga är nu att många samhällsforskare förutspår att en ny hippierörelse är i antågande, naturligtvis modifierad och anpassad till IT-samhället, dvs den kommer att utvecklas via Internet ! Kanske Wiki-Leak och Pirate Bay tillhör pionjärerna inom denna nya rörelse ? Hursomhelst, det blir spännande för en gammal rebell att se hur det utvecklar sig !

-----




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 528 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-10 23:44



Bookmark and Share


  Mats Henricson
"The hippITs" kunde det va ´..
2011-05-21

  Mats Henricson
Jag gillar ju att gå i bräschen för tendenser som jag har sympati för så ,precis NU, utlyser jag en NAMNTÄVLING för denna nya "hippierörelse" , inleder med några förslag (att "suga på"): "F T R" (Fuck The Responsibles ) ! ; "The Hippieities !" ; I U" ( Internet Underground )! ;"I R " (Internet Rebels) ! ;"I R Y " (Internet Revolutionary) !; " I T F F" (IT- Freedom Fighters) !; " I N S " (Internet New Society ) ! .....
2010-12-11

  aol
ja vi får se, men nåt kommer
2010-12-11

    ej medlem längre
Hoppas!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska