Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Östrogenets grotta

Trodde att jag var hajen

den med ryggfena
och tre rader skarpa tänder
ämnade för att döda
och stycka byte

Trodde jag var jägaren
i de stora haven

och att alla fiskar
försökte att fly
när de såg skuggan
av min rovdjurskropp

Och något minns jag också
av ljuva makrillar och tonfiskar
och andra utan namn

och jag vet också
att jag simmade
in i de solvarma vikarna

och lurade
på landdjuren

som sökte sig dit
för att erbjuda
naket kött
med en annan sötma


Men ute på de djupaste vattnen
och när natten har kommit
känner jag doften
av det svarta

av körtelsekretet som driver med strömmarna
från oceanens botten

och från den stora bläckfiskens grotta


Och jag simmar dit
som en av de många matfiskarna
mot din mörka boning
för att möta mitt öde
i dina dödliga famntag

i din hungriga kropps
okända inre


Och jag vet

att mitt liv
inte varit
förgäves




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-12 10:38



Bookmark and Share


  AnnKrstd
Det här var spännande och annorlunda.
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP