Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkorten och dess överlevnad

Hur skriver man ett julkort i dessa tider då datorn tagit över våra liv snart vet ingen hur man skriver med en penna, det är bara tangentbords bokstäver som gäller. Igår fick jag ett jul kort i min dator och det spelade. "Jag såg mamma kyssa tomten" För kom postmannen med julkorten och var det ett spelande julkort stod orkestern utanför dörren, Idag delas julkorten ut av någon så ibland kommer de efter jul. Virus fick man för och blev sängliggande idag får man virus i datorn via julkort. Tror jag skickar ett mms julkort som spelar med ett mobilnr så jag kan få ett tillbaka.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-13 09:45



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
Du där nere, varför skickade du inte ett julkort
2010-12-13

  lodjuret/seglare VIP
förr i tiden delade man inte av sammanskrivna ord i onödan, förr visste man att det behövdes kommatecken både här och även där, förr i tiden korrekturläste man texterna och förr i tiden skickade man ibland julhälsningen per telefon, hallå ä dä Juliana? Skulle ba önska go jul, alltså, liksom, alltså. Förr i tiden var allting bättre, i vilket fall om man börjar räkna från ungefär 1962 eller där omkring... På åttiotalet, när datorerna började sin inmarsch, då försvann hela avdelningar med folk på jobbet, för då kunde man plötsligt ersätta hundratals människor, på en enda arbetsplats med några få manicker. Med ytterligare effektiviseringar sög man bort även vaktmästartjänster. Där man förut låtit folk finnas i drösvis så skar man ner till en tjänst, eller till och med en halv tjänst och så fick vaktmästaren fler uppgifter än förr. Nu har man rationaliserat bort tryckeribranchen och sparkat hela avdelningar med folk igen, bokbindare och andra blev ställda på bar backe också. Det gamla hantverket blir hela tiden alltmera ersatt av robotar. Robotar sover aldrig. Det man inte riktigt räknar med är väl att om fler är arbetslösa än det finns såna som jobbar så är det allt färre som kommer att kunna få och leva på sin pension och då finns det allt färre som har råd att vara köpstarka nog att köpa allt det där som tillverkas. Svaret är förstås att låna i banken för att kunna köpa på sig konsumtionsvaror. Att man inte kan betala tillbaka är förstås en tråkig sak att uppleva, men vem bryr sig egentligen?
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson